ترفند ها

چند روش مراقبت از تلفن همراه

اتفاقاتی مانند شکستگی صفحه نمایش یا خرابی باتری، قابل پیش‌بینی نیستند. در صورت بروز این حوادث ناگهانی، هزینه‌ای که باید برای تعمیر گوشی پرداخت کنید قابل توجه است. در نتیجه اگر نگران عمر مفید موبایل و هزینه‌های تعمیر یا تعویض آن هستید، مراقبت از گوشی می‌تواند یک راهکار اقتصادی برای افزایش طول عمر گوشی باشد. در این مقاله، ابتدا به روش های کاربردی برای نگهداری از گوشی می‌پردازیم. سپس به نکات خاصی اشاره می‌کنیم که می‌توانند به سادگی سلامت گوشی شما را در برابر صفحه‌ نمایش ترک‌ خورده، بدنه‌ی شکسته و باتری‌های خراب بیمه کنند. پس در ادامه این مقاله با “موبایل مهر” همراه باشید.

 

1. استفاده از گلس

صفحه نمایش در گوشی‌های هوشمند یکی از بخش‌های حساسشون به حساب میاد. هرچند کمپانی‌های بزرگ تولید کننده گوشی از شیشه‌های محافظتی مثل گوریلاگلس 5 و ویکتوس استفاده میکنن اما باز هم نمیشه با قطعیت گفت که نمایشگرها در برابر خط و خش یا ضربه مقاومت کامل دارند و آسیب نمیبینن.

در بحث نگهداری از گوشی موبایل باید گفت که صفحه نمایش یکی از گران‌ترین قطعات محسوب میشه و تعویض این قطعه هزینه زیادی به دنبال داره. در صورتی که کاربر از یک گلس محافظ استاندارد بر روی نمایشگر استفاده کنه، میتونه از وارد شدن این آسیب‌ها جلوگیری کنه. این گلس‌ها قابلیت دارن که بخش قابل توجهی از ضربه رو جذب کرده و اجازه ندن که نمایشگر دچار آسیب بشه.

هزینه تعویض یا تعمیر تاچ و ال سی دی گوشی بسته به برند و مدل موبایلی که دارین تعیین میشه؛ به طوری که معمولا گوشی‌های پرچمدار چون از ال سی دی‌های پیشرفته‌تری استفاده می‌کنن، هزینه‌های تعویض خیلی بالایی دارن. علاوه بر این، مشکل اصل نبودن قطعه تعویضی هم مطرحه که باعث میشه تو بعضی از موارد مجبور به استفاده از نمایشگرهای فیک یا شرکتی بشین. بنابراین استفاده از گلس می‌تونه جلوی خیلی از این هزینه‌ها رو بگیره و یه راه حل مناسب برای نگهداری از گوشی موبایل شما باشه.

۲. روی گوشی کاور یا قاب مناسب انتخاب کنید.

اگر گوشی شما بدنه‌ جذابی دارد، احتمالا دوست دارید زیبایی آن را بدون پوشش خاصی به نمایش بگذارید. با این حال، برای مراقبت از گوشی در برابر ضربه و خط افتادن، باید یک قاب یا کاور محافظتی مناسب تهیه کنید تا ظاهر زیبای گوشی از بین نرود. در هنگام خرید قاب و کاور، چند نکته مهم را در نظر بگیرید:

  • تطابق با مدل گوشی

با این که برخی از گوشی ها ظاهر مشابه دارند اما در طراحی دکمه‌ها، درگاه‌های رابط و بلندگو جزئیات متفاوتی دارند. لذا قاب باید با مدل دقیق گوشی شما سازگار باشد.

  • مقاومت در برابر ضربه

سقوط، ضربه‌های ناگهانی و فشار به صفحه نمایش، از مهم‌ترین خطرات احتمالی برای گوشی شما هستند. اگر به دنبال حفاظت کامل از گوشی‌ هستید، از قاب‌های با “استاندارد سقوط” یا “مقاومت در برابر ضربه” استفاده کنید.

  • ظاهر مناسب

قاب باید مطابق با سلیقه شما باشد و به ظاهر گوشی جلوه‌ی بهتری دهد. با رعایت این مسئله، گوشی با شخصیت و حتی پوشش شما هماهنگ می‌شود.

  • دسترسی مناسب به درگاه‌های رابط و دکمه‌ها

دکمه‌های کنترل صدا و خاموش کردن گوشی برای کاربران کاربرد زیادی دارد. قاب گوشی شما نباید دسترسی به این درگاه‌ها و دکمه‌های گوشی را سخت کند.

  • جنس مواد تشکیل‌دهنده

نوع مواد استفاده شده در قاب گوشی، تاثیر زیادی در مقاومت و سبکی آن دارد. مثلاً قاب‌های سیلیکونی نرم‌تر هستند و ضربات را بهتر جذب می‌کنند، در حالی که قاب‌های فلزی معمولا سنگین اما مقاوم‌ترند.

  • قابلیت‌های جانبی

 برخی از قاب‌ها امکاناتی مانند پشتیبانی از شارژ بی‌سیم، قابلیت اتصال به نگهدارنده گوشی، یا فضای اضافی برای کارت‌ها ارائه می‌کنند. این قابلیت‌ها را بر اساس نیاز خود در نظر بگیرید.

علاوه بر قاب های بدنه، کاورهای محافظ لنز گوشی نیز به تازگی میان مردم محبوب شده‌اند. دوربین گوشی‌های جدید دارای چند لنز هستند و بخش خاصی از بدنه را تشکیل می‌دهند. این محافظ به سادگی روی لنز نصب می‌شود و از آن در برابر ضربه یا افتادن روی زمین محافظت می‌کند.

 

۳. از شارژر و کابل‌های اصل و باکیفیت استفاده کنید.

باتری یکی از مهم‌ترین اجزای گوشی است و در صورت خرابی، هزینه‌ی تعویض آن قابل توجه است. اولین گام برای جلوگیری از خرابی باتری، استفاده از شارژر یا کابل‌های اصل و باکیفیت است. اگر از شارژر غیر اصل استفاده می‌کنید، گوشی شما در معرض خطرات زیر قرار دارد:

  • خرابی باتری: شارژرهای تقلبی جریان شارژ را ناپایدار می‌کنند و به تدریج منجر به کاهش طول عمر باتری، افزایش دما یا حتی انفجار باتری می‌شوند.
  • خطرات ایمنی: بعضی از شارژرهای تقلبی دارای مشکلات ایمنی مانند خطر برق‌گرفتگی یا اتصال‌های ناامن هستند.
  • آسیب به سخت‌افزار: شارژرهای تقلبی معمولا جریان و ولتاژ نامناسبی به سخت‌افزار دستگاه انتقال می‌دهند که باعث خرابی قطعات داخلی گوشی یا دستگاه می‌شود.
  • عدم پشتیبانی از قابلیت شارژ امن: شارژرهای اصلی دارای سیستم‌های ایمنی درونی هستند که به طور خودکار از خرابی یا خطرات شارژ جلوگیری می‌کنند. اما شارژرهای تقلبی این قابلیت را ندارند و ممکن است به دستگاه شما آسیب برسانند.
  • پارگی و قطع شدگی کابل: کابل‌های غیراصل خیلی سریع دچار پارگی یا قطع شدگی می‌شوند. معمولا طول غیراستاندارد این کابل‌ها می‌تواند روی نوع شارژ شدن دستگاه تاثیر منفی بگذارد.

علاوه بر این، در خیلی از شارژرهای تقلبی احتمال نوسان جریان بالا است. این شارژرها به دلیل عدم وجود لایه‌های محافظتی، در مقابل داغ شدن بیش از حد، جرقه و ورودی جریان خیلی بالا مقاومتی ندارند و می‌توانند باعث رخ دادن اتفاقات خطرناکی بشوند. برای مراقبت گوشی از این خطرات، بیمه‌های موبایل تمام حوادث ناشی از نوسانات برق را پوشش داده‌اند.

4. از تماس گوشی با آب و رطوبت جلوگیری کنید

یکی از اصلی‌ترین و مهم‌ترین دشمن‌های دستگاه‌های الکترونیکی، رطوبته. با اینکه مدل‌های امروزی و جدید گوشی‌های هوشمند به استانداردهای محافظتی در برابر نفوذ آب و گرد و غبار مجهز هستن، اما دلیلی نداره که گوشی برای مدت زمان زیاد در تماس با آب یا رطوبت قرار بگیره یا تا عمق زیاد یک استخر هم گوشی رو با خودمون ببریم. در صورتی که گوشی برای مدت زمان طولانی در معرض رطوبت باشه، فشار آب احتمال نفوذ رطوبت به داخل گوشی رو افزایش میده و باعث وارد شدن آسیب به قسمت‌های مختلف میشه. اگر به خاطر شرایط شغلی ناچار به استفاده از گوشی در محیط مرطوب هستین بهتره که از کاورهای مخصوص ضدآب برای گوشی خودتون استفاده کنین.

5. دمای مناسب گوشی را حفظ کنید

امروزه گوشی‌های هوشمند به لطف برخورداری از پردازنده‌های قدرتمند میتونن کارهای مختلفی رو مثل اجرای بازی‌های سنگین انجام بدن. گوشی‌ها در اجرای بازی‌ها و برنامه‌های سنگین داغ میشن که میزان داغ شدن گوشی تا یه حدی طبیعیه، اما اگر از یک حدی بیشتر بشه و برای مدت زمان زیادی باقی بمونه، قطعات مختلف گوشی از جمله باتری دچار آسیب جدی میشن. گوشی‌های پرچمدار معمولا پایداری بیشتری موقع پردازش‌های سنگین دارن و بعد از چند ساعت بازی هم ممکنه اتفاقی براشون نیفته. اما در مورد مدل‌های میانرده و اقتصادی که از چیپست‌های معمولی‌تر استفاده می‌کنن، داغ شدن گوشی در درازمدت اثرات منفی خودش رو میذاره.

از این جهت، حفظ دمای استاندارد یکی از بهترین روش‌های نگهداری از گوشی محسوب میشه. زمانی که دارین از گوشی برای بازی و برنامه‌های سنگین استفاده میکنین، هر وقت که احساس کردین دمای گوشی بیش از حد بالا رفته، بهتره به گوشی استراحت بدین تا خنک شده و دمای اون به حالت طبیعی برگرده. علاوه بر این، هیچوقت موقعی که گوشی تو شارژه ازش کارهای سنگین نکشین، چون هم به باتریش آسیب می‌زنه و هم دمای گوشی رو بالا میبره.

تأثیرات منفی دمای بالا برای گوشی

علاوه بر دمای محیط اطراف، فعالیت‌هایی مانند استفاده از گوشی در شارژ یا باز کردن برنامه سنگین نیز می‌توانند دمای گوشی را بالا ببرند.این اتفاق پیامدهای نامطلوبی برای گوشی دارد:

  • کاهش عمر باتری: دمای بالا می‌تواند ساختار شیمیایی باتری را تغییر داده و عمر مفید آن را کاهش دهد.
  • افت عملکرد سخت‌افزار: عملکرد قطعات داخلی گوشی مانند پردازنده و حافظه، به راحتی تحت تأثیر حرارت بالا کاهش می‌یابد.
  • تغییرات نمایشگر: حرارت بالا ممکن است باعث تغییرات در رنگ و کیفیت تصویر صفحه نمایش شود.
  • مشکلات شارژ: سرعت شارژ باتری تحت حرارت بالا کاهش می‌یابد.

تأثیرات منفی دمای پایین برای گوشی

دمای خیلی پایین اگرچه به اندازه‌ی داغ شدن گوشی بحرانی نیست، همچنان می‌تواند روی عملکرد گوشی شما موثر باشد:

  • کاهش عمر باتری: دمای خیلی پایین می‌تواند یک شوک ناگهانی به باتری وارد و عملکرد آن را مختل کند.
  • مشکلات در نمایشگر: در دماهای پایین، نمایشگر با مشکلاتی همچون افت سرعت پاسخگویی یا تغییرات در رنگ و کیفیت تصویر مواجه می‌شود.
  • کاهش عملکرد سخت‌افزار: برخی از قطعات داخلی گوشی در اثر سرمای زیاد منقبض می‌شوند و به تدریج روی عملکرد کلی گوشی تاثیر می‌گذارند.

برای حفظ عملکرد بهتر و طول عمر گوشی، توصیه می‌شود آن را در دماهای معقول نگه داشته و از قرار گرفتن آن در معرض حرارت یا سرمای شدید جلوگیری کنید.

۶. از تماس با رطوبت و آب اجتناب کنید.

ضدآب بودن یکی از ویژگی های رایج گوشی‌های هوشمند جدید است. با این حال، مقاومت گوشی در برابر آب، مدت معینی دارد و مرطوب بودن طولانی گوشی منجر به صدمات جدی می‌شود. رایج ترین آثار ناشی از رطوبت شامل:

  • آبدیدگی
  • نم‌زدگی
  • زنگ‌زدگی

است. تماس مداوم گوشی با رطوبت می‌تواند بدنه را دچار زنگ‌زدگی کند و نفوذ آب و رطوبت به مدار گوشی می‌تواند آن را به کلی از کار بیندازد.

پیشگیری از خسارات ناشی از رطوبت، یکی از پوشش‌های اصلی بیمه موبایل است. هر گونه خطری که بر اثر رطوبت روی گوشی ایجاد شود با بیمه گوشی قابل جبران است. بنابراین اگر گوشی شما دچار استهلاک عادی و فساد تدریجی نشده باشد، می‌توانید از خدمات بیمه موبایل برای رفع مشکلات آبدیدگی گوشی استفاده کنید.

  1. ۷. از تماس با امواج مغناطیسی خارجی اجتناب  کنید.

نزدیک بودن گوشی به ابزار رادیویی یا آهنربایی بر برخی از قطعات و عملکردهای گوشی موبایل تأثیر می‌گذارد. ضررهای احتمالی امواج مغناطیسی برای گوشی موبایل معمولا شامل موارد زیر است:

  • تغییرات در رنگ و کیفیت تصویر صفحه نمایش گوشی
  • کاهش عملکرد سخت‌افزار گوشی
  • کاهش عمر مفید باتری
  • تخریب حافظه داخلی گوشی
  • اختلال اینترنت داده و وایرلس
  • کاهش کیفیت دوربین
  • از کار افتادن حسگرهای لمسی

برای کاهش تأثیر امواج مغناطیسی بر روی گوشی موبایل، می‌توانید اقدامات زیر را انجام دهید:

استفاده از کاور یا محافظ مغناطیسی

انتخاب یک کاور یا محافظ مغناطیسی باکیفیت می‌تواند امواج مغناطیسی وارد به گوشی را کنترل کند. این نوع کاورها معمولاً از مواد جذب کننده مغناطیس ساخته شده اند و میزان نفوذ امواج مغناطیسی به گوشی را کاهش می‌دهند.

استفاده از برنامه های ضدمغناطیس

برخی از برنامه‌های ضدمغناطیس موجود در فروشگاه‌های آنلاین برای کاهش تأثیر امواج مغناطیسی بر گوشی تولید شده‌اند. این برنامه‌ها مخصوص تلفن‌های همراه هستند و با بهبود سیگنال‌های خروجی، میزان امواج مغناطیسی را کاهش می‌دهند.

انتخاب گوشی های با نرخ جذب انرژی پایین

نرخ جذب انرژی (SAR) نشان‌دهنده میزان توانایی گوشی در جذب امواج مغناطیسی است. سعی کنید از گوشی‌های با میزان SAR کمتر استفاده کنید. این عدد در دفترچه راهنمای گوشی یا در سایت تولیدکننده موبایل ذکر می‌شود.

۸. گوشی خود را در جای مناسب بگذارید.

شاید دفعات زیادی گوشی را در جیب پشت، کنار اجسام تیز یا در معرض فشار قرار داده‌اید. گوشی‌های موبایل در برابر فشار، بسیار حساس هستند و هر گونه اقدام ناآگاهانه از سمت شما به آن آسیب جدی وارد می‌کند. برای جلوگیری از این آسیب ها نکات زیر را رعایت کنید:

  • از قرار دادن گوشی در کنار فضاهای مرطوب مانند سینک ظرفشویی و بطری های آب خودداری کنید.
  • سعی کنید گوشی را در یک جیب یا زیپ جداگانه از کیف دوشی قرار دهید تا در معرض تماس با کلید، سکه‌ یا اجسام سخت نباشد.
  • گوشی را در جیب پشت قرار ندهید.  اگر شما ناآگاهانه روی گوشی خود بنشینید، فشار زیادی به آن وارد می‌کنید.

نکات مهم در نگهداری از گوشی های آیفون، سامسونگ و شیائومی

هر کدام از برندهای گوشی، نقاط ضعفی دارند که باعث می‌شود گوشی در آن زمینه‌ها به مراقبت بیشتری نیاز داشته باشد. پس از بررسی روش‌های کلی برای مراقبت از گوشی در این مقاله، به نکاتی برای نگهداری از گوشی‌های برند سامسونگ و اپل اشاره می‌کنیم.

روش های مراقبت از گوشی آیفون

  • مطمئن شوید درگاه شارژ آیفون شما تمیز است. گاهی اوقات ممکن است شارژ نشدن گوشی به دلیل گرفتگی در درگاه باشد.
  • برنامه‌هایی که به مدت طولانی استفاده نمی‌شوند را حذف کنید. از ویژگی “آفلاین کردن برنامه‌های استفاده نشده” در تنظیمات ذخیره‌سازی استفاده کنید تا به‌ طور خودکار برنامه‌هایی که به مدت طولانی استفاده نشده‌اند را حذف کند.
  • همواره از آخرین نسخه iOS استفاده کنید. به‌روزرسانی‌ معمولا بهبودهایی را در عملکرد و عمر باتری آیفون ارائه می‌دهد.
  • برنامه‌های استفاده شده را به‌روز کنید تا از بهبودها و امکانات جدید بهره‌مند شوید و از مصرف بیشتر باتری جلوگیری کنید.
  •  برنامه‌های پس‌زمینه را مدیریت کنید تا از مصرف غیرضروری باتری جلوگیری شود. از ویژگی “تازه‌سازی برنامه‌های پس‌زمینه” استفاده کنید تا برنامه‌های فعال در پس‌زمینه را محدود کنید.

روش مراقبت از گوشی سامسونگ

  • قابلیت شارژ سریع برای باتری ضرری ندارد اما حرارتی که طی فرآیند شارژ سریع تولید می‌شود، ممکن است در طولانی مدت به باتری گوشی آسیب برساند. بنابراین سعی کنید تا حد ممکن از قابلیت شارژ سریع استفاده نکنید.
  • بسیاری از مدل‌های سامسونگ برای محافظت از صفحه نمایش گوشی از فناوری Gorilla Glass استفاده می‌کنند. با این حال بهتر است همواره از گلس‌های محافظ صفحه‌ی گوشی استفاده کنید تا هزینه‌های تعویض صفحه‌ی نمایش به شما تحمیل نشود.
  • تا حد ممکن از برنامه‌های رسمی شرکت سامسونگ که سازگاری بیشتری با گوشی‌ دارند استفاده کنید. برای مثال برای پایش سلامت خود از Samsung Health استفاده کنید.
  • هر چند قابلیت‌ جلوگیری از گرد و غبار سامسونگ کیفیت بالایی دارد، به هیچ عنوان گوشی خود را در موقعیت‌هایی که احتمال نفوذ آب و گرد و غبار به آن وجود داشته باشد قرار ندهید.

پس از خرابی موبایل چه کاری انجام دهیم؟

با وجود تمام روش های مراقبت از گوشی، امکان خرابی موبایل شما وجود دارد. پس از خرابی موبایل، می‌توانید اقدامات زیر را انجام دهید:

  • تهیه پشتیبان اطلاعات

 قبل از هر اقدامی، از اطلاعات مهم موبایل خود پشتیبان بگیرید تا از پاک شدن آن‌ها جلوگیری شود.

  • تشخیص خرابی

ابتدا باید دقیقاً خرابی موبایل را تشخیص دهید. آیا مشکل از نرم‌افزار است یا سخت‌افزار آسیب دیده است؟

  • شارژ و راه‌اندازی مجدد

 در برخی موارد، مشکلات کوچک نرم‌افزاری با یک راه‌اندازی مجدد (ریستارت) حل می‌شوند.

  • بررسی نرم‌افزاری

اگر مشکل از نرم‌افزار باشد می‌توانید تنظیمات، بروزرسانی‌ها، و سیستم‌عامل را بررسی کنید.

  • مراجعه به بیمه

در صورت بروز مشکلات سخت‌افزاری، بهتر است خرابی موبایل خود را به دفتر بیمه موبایل گزارش دهید. با توجه به پوشش های گسترده ای که بیمه موبایل برای خرابی و مشکلات سخت افزاری در نظر گرفته است، جبران هزینه‌ی تعمیرات گوشی شما توسط بیمه تا حد زیادی تضمین شده است.

برای خرید وسایل جانبی تلفن همراه ب فروشگاه “موبایل مهر “مراجعه کنید.

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *